Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

TV-ohjelmat, kirjat, lehtijutut, media, youtube yms.
Espelt
Viestit: 17
Liittynyt: 28 Touko 2019, 17:13

Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja Espelt » 10 Kesä 2019, 17:33

Tein Youtubekanavalleni videon vaskauksen aloittamisesta. https://youtu.be/2w0CWgE2EAI Video on siis aloittelijan opastusta niille, jotka eivät ole koskaan vaskoolia käyttäneet :)

Itse videon teko oli aika työläs prosessi lopulta, koska termistö on vähän vielä hakusessa ja munasin Gopron asemoinnin. Kotona sitten vielä yritin punnita tuota kultaa ja kaadoin kultahiput syliini/lattialle. Siinä sitten harjasin lähes koko olohuoneen ja vaskasin lattiapölyn. Yksi hippu jäi sille tielle.

Tein sitten uudestaan tuon vaskooliosuuden ja onnistuin vielä hukkaamaan yhden hipun siinä tiimellyksessä. Kulta alkoi kellumaan mitä se ei tehnyt ensimmäisellä kerralla ja yksi tosi pieni hippu meni pesuvatiin. Kaadoin hiekat siitä pois ennen kuin tajusin, että yksi puuttuu. En jaksanut enää alkaa uudestaan kaapimaan hiekkoja maasta. Alkuperäisestä viidestä hipusta on siis kolme tallella.

Laitoin videon kuvaamisen jälkeen liittymislomakkeen LKL:lle ja heinä-elokuun vaihteessa olisi tarkoitus lähteä tekemään videota jonnekin valtaukselle ihan tositoimissa.

Avatar
jomsa
Viestit: 113
Liittynyt: 17 Heinä 2017, 13:57

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja jomsa » 10 Kesä 2019, 23:35

Siitäpä se lähtee. Taidanpa itsekin filmata videon huuhdonnasta. Itsellä on tuota huuhdonta kokemusta kohta 30v vaikka en ole vasta kuin 35ere. Heh
Kultaa ja tietotekniikkaa vuodesta 1990 asti.
Hämypankki 2020 - 2030 | Kaarrepankki 2003 - 2020
Videoita kaivuista: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... y_gU6tdBfn

Kivenkääntäjä
Viestit: 162
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 11 Kesä 2019, 11:52

Hieno video, hienoa että jollain on aikaa ja intoa tehdä näitä 8-)

Kellumisesta pääsee eroon kohtuu hyvin tosiaan esim Finishin huuhtelukirkasteella, jos aineita ei ole käytettävissä tai ei halua käyttää niin napautus välillä vatiin ja vaskooliin tiputtaa kullan kyllä pohjaan. Myös pesualtaasta pintaveden voi koittaa heilauttaa yli laidan jolloin pintajännite laskee kun pinta puhdistuu. Myös pienissä vaskausaltaissa kannattaisi aina kädet pestä saippualla ennen kuin vaskaa (ihon luonnollinen rasva siirtyy veteen ja veden pintaan) ja vettä vaihtaa pitkässä juoksussa muutenkin.
Niin ja jos käyttää noita pesuaineita niin älkää laittako raakaa suoraan minnekään, vaan ensin esim 0,5-1 dl 0,5 litran limukka pulloon johon loput vettä ja tästä annostelee vaskausveden sekaan aineet, tietenkin riippuu minkäkokoista allasta käyttää. Liian tiukka seos myös laittaa veden vaahtoamaan ja kullan kellumaan.
Anteeks myös näistä vinkeistä tähän ketjuun :oops:

Espelt
Viestit: 17
Liittynyt: 28 Touko 2019, 17:13

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja Espelt » 11 Kesä 2019, 18:07

Tässä videossa oli se ongelma, että kun jouduin kuvaamaan tuon pyörityksen uudelleen ja aloittelijana en tajunnut, että kun olen käpälöinyt jo hippuja niin nissä oli sormista tullutta öljyä. Siksi ne kelluivat. Tietenkin...

Videoissa pesuaineen käyttö on ongelmallista . Tuon paikan tunnistaa paikalliset ja jos joku haluaa ryhtyä hankalaksi, niin joudun kohta selittelemään tuota pesuaineen käyttämistä luonnossa. Tulee alapeukkua videoihin ja muuta sontaa. Tuttu ilmiö vaikkapa iltapäivälehtien kommenteista. Nimettömänä on helppo huudella. Olen siksi kohtuu tarkka, että mitä kuvaan ja mitä en. Olisin muuten ottanut tuon Finishin jo ensimmäisellä kerralla käyttöön. Googlettelin ennen videota Jet Dry:ta. Jenkit käyttää ja on ilmeisesti sama kuin huuhtelukirkaste.

Videoiden teko Suomessa on tuskallista näiden lakipykälien kanssa. Jokamiehen oikeus ei anna katkoa edes tikkuakaan puusta joten sellaisen rikoksen näyttäminen on vaarallista videolla. Vaskaamisesta olisi kiva tehdä videoita vaikka etukäteen jo tietäisi, että täältä etelästä ei mitään löydäkään.
Luin LKL:n kullankaivajan ohjekirjasen ja tässä tuli taas eteen sellainen juttu, että pitäisi olla maanomistalle tehtynä ilmoitus ennen kuin otat murustakaan maata vaskaamistarkoituksessa. Alappa täällä sitten etsimään maanomistajaa ja tekemään ilmoitusta, että meinaan tosta kalliolta vähän kaivaa kallionraosta lusikalla maata ja vaskata sen. Jos löydän mikroskoopilla kultaa niin se kuuluu sitten sulle :D

HannuF
Viestit: 145
Liittynyt: 31 Elo 2017, 19:23
Paikkakunta: Heby Ruotsi

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja HannuF » 12 Kesä 2019, 20:39

Saattaapi olla että ruiskasit hipun sorakentälle. Monesti kun imaisee hipun pulloon, niin se voi jäädä pullonkaulaan kiinni ja siitä kun puristelee niin lentää soralle.
Ruotsinsuomalainen kullankaivaja Lemmenjoen Kaarreojalla.

Espelt
Viestit: 17
Liittynyt: 28 Touko 2019, 17:13

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja Espelt » 12 Kesä 2019, 21:46

Toi kävi kanssa mielessä. Se pullon käyttäminen oli ihan uusi tuttavuus ja yllättävän hankala. Tosi toimissa pitää ottaa sitten paljon rauhallisemmin kun ei pyöri kuvausminuutit päässä.

HannuF
Viestit: 145
Liittynyt: 31 Elo 2017, 19:23
Paikkakunta: Heby Ruotsi

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja HannuF » 13 Kesä 2019, 08:31

Juurikin tuon mallinen pullo missä on pitkä putki niin kannattaa olla varovainen kun puristaa vettä ulos.
Toisaalta itse noukin kaikki kerralla kun vaskaus on valmis.
Ruotsinsuomalainen kullankaivaja Lemmenjoen Kaarreojalla.

Espelt
Viestit: 17
Liittynyt: 28 Touko 2019, 17:13

Re: Aloittelijan video vaskauksesta Youtubessa

Viesti Kirjoittaja Espelt » 13 Kesä 2019, 20:28

Ei muuta kuin treeniä lisää :D Hankalimmat osuudet tuossa on itsellä tuo putsaus ja siinä sen oikean vesimäärän arviointi vaskoolissa. Myöskin kullan imeminen pulloon oli yllättävän hankalaa. Tänään tipahti postista LKL:n kannatusjäsen maksulappu. Homma etenee eli puolentoista kuukauden päästä saatan imaista jo ihan aitoakin kultaa jossain valtauksella. Tavoite Lapissa on se, että löydän edes jotain. Vaikka pitäisi sitten mikroskoopilla katsoa.

Videota on katsottu päälle 300 kertaa joka on mun kanavalla ihan hyvä luku. Parempi kuin odotin. Yksi tilaaja lähtenyt tuon videon perusteella eli kalastus-, luonto- ja retkeilypainoitteinen yleisöni on ottanut videon hyvin vastaan. Toivottavasti nyt katsojissa heräisi sellainen mielikuva, että tuota olisi ihan mukava itsekin tehdä ja hommassa alkuun pääsemisessä ei tarvitse käyttää kuin kymppejä rahaa.

Vastaa Viestiin