Tarinoita ja kirjoituksia

TV-ohjelmat, kirjat, lehtijutut, media, youtube yms.
Jänkäkurppa
Viestit: 72
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Tarinoita ja kirjoituksia

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 30 Marras 2017, 08:32

Silloin tällöin käyn lukemassa Jouni Kitin kirjoituksia hänen nettisivuillaan
http://jounikitti.fi/kirjoituksia4.html
Kirjoitusten pääotsakkeet ovat:
Maaoikeudet
Saamelaispolitiikka
Poro- ja kalatalous
Lapin ihmisistä
Muita kirjoituksia

Nyt luin ”Lapin ihmisistä” äsken nettiin laitetun JK:n kirjoituksen, mikä on alunperin kirjoitettu 1969. Siinä ei ollut mainintaa onko ollut jossain lehdessä aiemmin.

Helikopterilento Inarista Peltojärvelle kesällä 1969
http://jounikitti.fi/suomi/ihmiset/peltojarvi2.html

Helikopterissa oli lentäjän ja Jouni Kitin lisäksi ja Risto Mäläskä. Ohimennen kirjoituksessa mainitaan myös Pellervo Kankainen ja muitakin henkilöitä.

JK:lla on sivuillaan paljon mielenkiintoisia tarinoita. Lukekaa ja nauttikaa.

Hannu55
Viestit: 16
Liittynyt: 09 Joulu 2017, 18:56

Re: Tarinoita ja kirjoituksia

Viesti Kirjoittaja Hannu55 » 12 Maalis 2018, 22:58

Sopisikohan tämä vanha juttu tämän otsikon alle :roll: . Menee vähän aiheen ohi, mutta kuitenkin vähän sinnepäin. Joku saatta tämän muistaakin Wanhoista keskusteluista, linkitin sen sinnekin reilun puolitoista vuotta sitten. Mitähän teidän autonne miettivät? :lol:
http://www.sitruunapatonki.fi/forum/vie ... hp?t=23821

Jänkäkurppa
Viestit: 72
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Re: Tarinoita ja kirjoituksia

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 28 Maalis 2019, 13:39

Aluksi
Keskustelupalstan etusivulla on vielä (28.3.2019) alimmaisena "Wanhat keskustelut", mikä ei enää aukea koska se on poistettu. Kun tämä uusi keskustelupalsta otettiin käyttöön toivottiin vanhan keskustelupalstan säilyvän arkistona. Niin se säilyikin mutta ilmeisesti ilmaisalustan ominaisuuksiin kuului että kun sitä ei käytetä tietyn ajan sisällä (ehkä vuosi ?) niin se lopetetaan ja niinhän se ei enää aukene ja sen voi poistaa. Kun tämä nykyinen palsta taas jossain vaiheessa uusitaan, toivon että siitä tulee "Uudet Wanhemmat Keskustelut" mihin voi kirjoittaa vain ylläpitäjä jonkun lyhyen jutun ehkä puolen vuoden välein, jotta palsta ei poistuisi käyttämättömänä. Siellä oli wanhoja winkkejä kirjoista, pumpuista, rihloista, yms. mutta niitähän ei enää woi lukea. Woi, woi.

Asiaan
Minullakin on vanhoja ja uudempia kultakirjoja mutta monia olen vain lainannut kirjastosta. Kun äskettäin tuli esille Prolle ja imurointi (Yleinen keskustelu > Hiljaa ne hiput huuhtoutuu...) tilasin vanhojen kirjojen myyntisivustolta "Antikvaari" kirjan "Kullankaivajan käsikirja" 125 s, v 1988, sekä "Kultalaiva meren syvyydessä", 511 s, v 1998. "Kullankaivajan käsikirja" täytyy taas lukea huolella. Aina siitä saa jotain uutta irti. "Kultalaiva meren syvyydessä" kertoo kuinka v 1857 Kalifornian kultaa kuljettanut siipirataslaiva upposi Yhdysvaltain itärannikolla. Uppoaminen on aika tarkasti dokumentoitu koska moni selvisi hengissä. Aarre nostettiin parin kilometrin syvyydestä 1980-luvun lopulla robottilaitteilla. Kannattaa lukea.

Jänkäkurppa
Viestit: 72
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Re: Tarinoita ja kirjoituksia

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 10 Touko 2019, 16:49

7-vuotias tyttärenpoikani löysi taloyhtiönsä jätekatoksesta vanhan kirjan vuodelta 1945:
Kultakuumetta: malminetsijänä ja turkismetsästäjänä Kanadassa.
Poika sanoi äidilleen heti että tämä lähetetään ukolle ja kirjoitti itse osoitteenkin pakettiin. Posti onneksi sai kirjoituksesta selvää. Sen on kirjoittanut suomalainen Erik Munsterhjelm ensin ruotsiksi v 1943 ja suomennos v 1945. Olen joitain EM:n kirjoja lukenut aiemminkin mutta vielä on lukemattomia kuten yllä mainittu.

Suomalaisen wikipedian mukaan EM:stä lisätietoja:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Erik_Munsterhjelm
sekä esim sivulla:
http://ruudinsavunjutut.blogspot.com/20 ... uuden.html

Vastaa Viestiin