Equinox800

Keskustelua metallinilmaisimien käytöstä
rehupuntti
Viestit: 7
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:08

Re: Equinox800

Viesti Kirjoittaja rehupuntti » 28 Maalis 2020, 19:56

Aika tieteelliseks menee Equinoksil ettiminen...🤔🙄

Hardyman
Viestit: 158
Liittynyt: 30 Elo 2017, 12:18

Re: Equinox800

Viesti Kirjoittaja Hardyman » 28 Maalis 2020, 22:17

Eipä siinä oikeastaan ole kyse muusta, kuin laitteen toiminnan ymmärtämisestä. Toimintaa on vaikea selittää, ellei ota mukaan joitakin tieteellisiä termejä, tai sanontoja! Kaikkia termejä ei tarvitse osata, eikä edes ymmärtää, kunhan ymmärtää sen, miten laite toimii ja mihin sitä voi- tai kannattaa käyttää. Nämä kirjoittelemani tekstit, ovat ohjeita erilaisten kohteiden hakuun ja laitteen hakujen jonkinlaiseen ennakko-virittämiseen! Oma mieltymys sitten ratkaisee millaisia hakuja, kukin, haluaa käyttää?

Equinox800 etsimessä on kahdeksan ohjelmoitavaa hakutilaa + yksi "oma profiilitila, jota voi käyttää, vaikka " tarkastushakuna ", tai jonkin vakiopaikan hakuna? Nämä kaikki haut kun virittää tiettyjen kohteiden ja paikkojen mukaan, niin ei niitä tarvitse jatkuvasti viritellä. Pieniä muutoksia voi kuitenkin näihin säätöihin tehdä esim. paluunopeuteen ja rautaan, tai äänen volyymiin?

Aivan hyvin, voi etsiä tehdasasetuksilla ja painamalla " heppakenkää " ! Tälläkin systeemillä, löytyy hevosenkengät, rautanaulat ja kolikot.

Kevään odotusta ja uutta antoisaa kaivuukautta toivottaa..... Hardyman!

smakine
Viestit: 24
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Equinox800

Viesti Kirjoittaja smakine » 28 Maalis 2020, 22:43

Mulla ei ole mitään syvällisempää tietoa vielä Equinoxista. Olen kyllä jossain vaiheessa aikonut perehtyä hardymanin selostuksiin mutta vielä ei tarvittavaa inspiraatiota ole löytynyt, joten karvalakkiasetuksilla on menty. Perusteet toki ymmärrän, 10 vuotta metallinetsintää harrastaneena. Mutta tosiaan karvalakkimoodi riittää pitkälle tuon laitteen kanssa. Hardyman ohjeet ovat sitten tekniikkaan vihkiytyneen ja siitä kiinnostuneen aarreaitta. Minä painan nappulaa ja alan etsimään :lol: No toki muutama vakiomoodi on mullakin käytössä eri paikkoihin ja tarpeen vaatiessa tulee pikkuisen joitain asetuksia rukattua mutta simppelinäkin pärjää hyvin.

Hardyman
Viestit: 158
Liittynyt: 30 Elo 2017, 12:18

Re: Equinox800

Viesti Kirjoittaja Hardyman » 30 Maalis 2020, 12:20

Kyllä tämä etsin toimii myös "karvalakkiasetuksin" sitä en ollenkaan epäile mutta kyllä tätä etsintä pitää hieman viritellä, jotta sen hienot ja monipuoliset ominaisuudet saa käyttöön!

Etsimen säätäminen on kuitenkin syytä aloittaa vasta, kun on hetken uhrannut etsimen tekniikalle ja tutustunut sen toimintaan ja mahdollisuuksiin?

Käyttöönotossa on joka kerta kuitenkin tehtävä tiettyjä säätöjä, jotka vain pitää tehdä, vaikka olisi miten kiire ? Virran kytkemisen jälkeen on syytä kytkeä kuulokkeet, joko langalla, tai langattomasti, miten kukin haluaa ja voihan sitä ääntä kuunnella vaikka laitteen omalla kajarilla? Seuraavaksi on syytä valita "hakumoodi" paikan- ja kohteiden mukaan. Tässä välissä on syytä tarkastaa "herkkyys" , koska se on voinut aiemmin siirtyä hyvinkin alas, tai jopa ylärajoille? Vasta nyt voidaan mennä asetusvalikkoon ja poistaa Emi ja suorittaa GB. Järjestys on tässä tärkeä, koska melun poisto muuttaa lähetystaajuutta ja sen muutos muuttaa maatasapainoa! Kaikki loput säädöt kannattaa virittää ennakolta, alueelle ja kohteille sopiviksi!

Ennakkoon viritettynä, Equinox800 on käyttöönotettaessa, kuin mikä tahansa etsin mutta monipuolisempi. Etsin on kuitenkin " liiketunnistin " jossa etsimen liikkeellä ja liikkeen nopeudella on merkitystä, koska etsin indusoi kohteeseen magneettikentän, joka ilmaisee kohteen ja sen ID-arvon ja syvyyden. Sopivan pyyhkäisynopeuden löytäminen, näille omille säädöille on vielä jokaisen opittava mutta siinä autaa sitten ne tunnit, jotka tuovat kokemusta!

Vastaa Viestiin