Equinox800

Keskustelua metallinilmaisimien käytöstä
Hardyman
Viestit: 165
Liittynyt: 30 Elo 2017, 12:18

Re: Equinox800

Viesti Kirjoittaja Hardyman » 02 Elo 2020, 10:25

Equinox on toimiva kokonaisuus, jo nyt mutta Minelab tarjoaa siihen lisää vakautta ja 4 kHz:n taajuuden. Vielä en ole tätä uutta taajuusvaihtoehtoa liiemmälti testaillut mutta päivityksen jälkeen, kaikki toimii, kuten olin etsimen säätänyt. Kaikki säätämäni säädöt, pysyivät ja lisätaajuus ilmestyi valikkoon !

4 kHz :n taajuudella pitäisi päästä syvälle, silloin kun etsitään isompaa kohdetta ja silloin kun etsitään optimisyvyydeltä "hopeaa" sen pitäisi antaa syvyyteen lisää tarkkuutta, jos hopea onkin hieman syvemmällä ? Tätä pitää kuitenkin vielä testata mutta alustavasti kokeiltuna se näyttäisi näin toimivan?

Niin ja se linkki; minelab.com/equinox-software-update-3-0 , jonka avaat selaimella, valitse windows tai Mac. Kytke etsimeen virrat ja liitä kaapelilla tietokoneeseen. Ohjelma ilmoittaa mikä versio on etsimessäsi ja tarjoaa 3.0 Nyt valitset INSTALL (vai lukiko siinä "upload") Ohjelma latautuu ongelmitta, lopuksi vain Quit ja se oli siinä!

Suojausohjelman " Mc Afeen" sivuutin, joten se ei tuonut hankaluuksia ohjelman lataamiseen.

Hardyman
Viestit: 165
Liittynyt: 30 Elo 2017, 12:18

Re: Equinox800

Viesti Kirjoittaja Hardyman » 30 Elo 2020, 22:29

Pientä edistymistä testauksesta on havaittavissa mutta onko tuloksilla mitään merkitystä, sen saa jokainen itse päättää! Testissä oli pääasiassa mukana 6":n kela ja vain osittain 11":n kela.

Mikäli electromagneettiset " EMI " häiriöt ovat todella merkittäviä, eikä etsin rauhoitu ajettaessa " multi " taajuudella, kuin alentamalla herkkyyttä ja rajusti, alle 16, niin vaihtamalla yksittäiseen 4 kHz:n taajuuteen, suurin osa häiriöistä poistuu, tai ainakin vaimenee ja saatat nostaa herkkyyttä n. arvoon 19 . Toisinaan 5 kHz vaimentaa vielä enemmän mutta 4 kHz antaa hopealle ( ryssän hopea 25p ja 50p ) paremman signaalin. Kelan optimisyvyydessä tulee ID arvo oikein 25p = ID 22 ja 50p = ID 26 mutta jos hopea on syvemmällä niin ID-arvo nousee, signaali on kyllä terävä mutta sen ID- arvo vaihtelee välillä 28 - 32 (50p) Syvyysmittari kuitenkin toimii suhteellisen tarkasti, kun ottaa huomioon kelan pyyhkäisykorkeuden maan pinnasta?

Paluunopeuden vaikutus syvyyteen on merkittävä ja siinä 4 kHz taajuus antaa mahdollisuuden isomman numeron käyttöön. Esim. Puisto-asetuksella arvon 5 , jolloin kelan alle jää, jopa 5 kohdetta. Onko se tarpeellista...?...no jollekin saattaa olla?

4 kHz ja 5 kHz taajuuserolla on merkitystä ja sen voi kokeilla Nikkelillä (Ni Mk), vertaamalla sitä hopeaan. 5 kilon taajuudella ei eroa oikeastaan huomaa mutta 4 kilon taajuudella, etsin löytää hopeaa syvemmältä ja nikkelin ilmaisun ääni heikkenee, jo 2" optimaalia syvemmältä, jos paluunopeus pidetään samana!

Hyvissä olosuhteissa monitaajuus ottaa mielestäni syvemmältä mutta se on vain oma mielipiteeni tällä hetkellä, siinä syvyysilmaisussa saattaa se kohdekin ratkaista, tai kohteen koko?

Vastaa Viestiin