Hiljasta on foorumilla..jos tehtäis kysely millasia koneita montuilla käytössä tai muuten kullan perässä??

Keskustelua metallinilmaisimien käytöstä
rehupuntti
Viestit: 7
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:08

Hiljasta on foorumilla..jos tehtäis kysely millasia koneita montuilla käytössä tai muuten kullan perässä??

Viesti Kirjoittaja rehupuntti » 21 Joulu 2017, 22:24

Itel atx vakio ja 8" mono kela ja xp deus 9lf.11lf ja 9"hf coil..omat kultalöydöt vielä täysi 0.kaikkea muuta kiinnostavaa kyllä.. :)

aae1pne
Viestit: 81
Liittynyt: 30 Elo 2017, 11:51

Re: Hiljasta on foorumilla..jos tehtäis kysely millasia koneita montuilla käytössä tai muuten kullan perässä??

Viesti Kirjoittaja aae1pne » 22 Joulu 2017, 11:50

Käytössäni on, Fisher F75 Limited Edition Black kahdella kelalla 11" DD ja 5" lisäkela.
Etsin on yleisetsin mutta soveltuu myös hippukullalle kohtuu hyvin.
Montun pohjat ja kallion pinnat tulee tarkistettua . Ei ole löytynyt hippuja.
Muuten on kyllä maksanut hintansa moninkertaisesti takaisin eurolöytöinä , kultakoruina ja jopa hopea-aarteena.
Liittynyt: 06.04.2011. Wanhat viestit 122 kpl.
Lkl:n jäsen vuodesta 1988.

smakine
Viestit: 25
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Hiljasta on foorumilla..jos tehtäis kysely millasia koneita montuilla käytössä tai muuten kullan perässä??

Viesti Kirjoittaja smakine » 26 Joulu 2017, 23:17

Minelabin Safarilla on menty monta vuotta, mutta kullan etsintää on harrastettu kaikki puolitoista tuntia. Saaliskin oli ihan odotusten mukainen :lol: . Ei ole safari kultaetsin ei. Toki testattu on 0.3g. hengetön antoi signaalin 7 sentin päästä. Ens kesänä toivottavasti mennään minelabin equinoxilla eteenpäin. Sen kanssa voisi jo uhrata hetkisen montunpohjiin..

Hardyman
Viestit: 158
Liittynyt: 30 Elo 2017, 12:18

Re: Hiljasta on foorumilla..jos tehtäis kysely millasia koneita montuilla käytössä tai muuten kullan perässä??

Viesti Kirjoittaja Hardyman » 14 Tammi 2018, 19:30

Tulevana kesänä olisi tarkoitus täydentää kalustoa kullanetsintään metallinilmaisimella mutta merkki on vielä hakusessa? Todennäköisesti hankintaan tullee kone, jonka ominaisuudet riittävät monipuoliseen harrastamiseen mutta paino on kullanetsimisessä. Hyviä vaihtoehtoja on ainakin kaksi; Equinox 800 ja Makro Gold Racer , josta tullee kesäksi uusi malli.

Equinox 800 toimitettanee, vain yhdellä kelalla mutta esim. 6":n kela on erikseen tilaamalla madollinen? Negatiivisena puolena on kuitenkin, signaalivahvistimen puuttuminen, sekä tuo "akku" , jota ei voi maastossa vaihtaa, ei ainakaan helposti? Positiivisena puolena on "multi" ominaisuuus ja nopea palautuminen, sekä se, että laite on vesitiivis.

Makrossa näitä puutteita ei ole mutta upottamista kone ei siedä, kuin kelan osalta. Tämä on nyt kuitenkin ensisijainen etsin hankintaan ja varsinkin, jos uusi malli vielä täydentää koneen ominaisuukksia? Pro-paketissa on valmiina kaksi kelaa, joilla varmasti pärjää.

Vaikka noita nettisivuja kahlailee ja yrittää sen kaiken roskan seasta löytää hyödyllisiä vinkkejä, niin aika pieneksi jää saalis? Mainos- ja myyntipuheet pyrin heti suosiolla jättämään taka-alalle, ne kun tuppaavat olemaan sellaista liturgiaa, josta ei saa mitään hyödyllistä irti. Joitakin videopätkiä kuitenkin olen löytänyt, joista irtoaa sentään jotain ja joista saattaa olla myöhemmin hyötyä?

Hiljaista tosiaankin on palstoilla ollut mutta se on ihan jäsenistöstä kiinni!

KultaHaave17
Viestit: 9
Liittynyt: 06 Syys 2017, 13:35

Re: Hiljasta on foorumilla..jos tehtäis kysely millasia koneita montuilla käytössä tai muuten kullan perässä??

Viesti Kirjoittaja KultaHaave17 » 02 Huhti 2018, 14:16

Minulla oli viimekesänä Palsilla käytössä Garret At Gold sillä isommalla kelalla ja koska ensimmäiset etsinnät suoritin vasta kultamailla, niin laitteella harjoittelu oli jäänyt todella vähiin. Olisi kannattanut harjoitella ja ennenkaikkea opetella säätämään laitetta kunnolla, koska maa on niin mineraalipitoista, että Garretti ujelsi tämän tästä ja tyhjiä kaivuukuoppia kertyi kymmenittäin. Tuossa Garretissa on mahdollista säätää maaperästä johtuvia häiriöitä, mutta koska en sitä osannut tehdä, niin lopulta kyllästyin metallinpaljastimella etsimiseen ja keskityin pelkästään perinteisen kullankaivuun menetelmiin, eli minun tapauksessa lapio ja vaskooli ja Garrettia käytin pelkästään monttujen tutkimiseen. Nyt viisastuneena alkaa kesän koittaessa harjoittelu ja säätöjen opettelu ja jos sitä sitten loppukesällä pääsisi kokeilemaan opittua kultamaille ja toivottavasti paremmalla menstyksellä.

Vastaa Viestiin