timantti

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä
miner
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Joulu 2017, 15:59

timantti

Viesti Kirjoittaja miner » 23 Joulu 2017, 16:16

Jos vanhoja tulivuoria on sijainnu kullankaivualueella , onko mahdollista löytää myos rännistä kimberliitiä. Tälläinen vaan tuli mieleeni kun olis aika kasa seulottua rännin perrää :shock:

Kivenkääntäjä
Viestit: 36
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: timantti

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 24 Joulu 2017, 15:48

Kyllähän niitä on mahdollista löytää, muittei hirveän todennäköistä. Mm. huhun mukaan tuossa jossain Urupään ja Kaunispään välissä jossain olisi pari pientä kimberliittipiippuakin. Ja kai jotkin noista nyppylöistä on väitetty olleen tulivuoriakin (ei siis nämä tunturit vaan enemmän tunturialueen eteläpuolella).

Mutta mikäänhän ei ole yhtä varmaa kuin kunnon huhu :lol:

Hardyman
Viestit: 41
Liittynyt: 30 Elo 2017, 12:18

Re: timantti

Viesti Kirjoittaja Hardyman » 12 Tammi 2018, 11:34

Timanttien syntyyn tarvitaan "Kratoni" ja lähimmät ovat; Kuolan kratoni, sekä Karjalan kratoni, molemmat ovat Venäjän alueella mutta Karjalan kratonin länsireuna saattaa yltää Suomen puolelle? Kuolan kratonin paikkaa en ole koskaan tarkastanut mutta saattaa hyvinkin olla mahdollista, että sekin yltäisi Suomen puolelle? Kimberliittipiippuja tarvitaan siihen, että timantit siirtyvät maan pintakerroksiin, koska timantit syntyvä syvällä, kovassa paineessa ja tietyssä lämpötilassa, tarvitaan siirtymiseen, joku länsimetroa vastaava kuljetusmekanismi.

Pieniä timantteja on Suomesta löytynyt ja koekairauksia on tehty muutamia, joten saattaapi lapistakin timankeja löytyä?

Vastaa Viestiin