Sivu 1/1

Rännin tuet

Lähetetty: 31 Tammi 2018, 19:01
Kirjoittaja Hardyman
Oman rännini tuet, olen valmistanut 15mm:n vesifanerista. Ränni on alumiinia ja n. 3m pitkä, 20cm leveä, syvyys n. 13 cm . Ränni tarvitsee kolme tukipistettä. Rännin kuva löytyy "Rännit" kohdasta! Kaatoa on noin 10cm/pituus-metri

Takimmainen tuki on tehty levystä; 60cm x 90cm, kaventaen sitä ylhäältä niin, että leveydeksi jää 35cm ja kavennus alkaa, alareunasta n. 15cm. Aukko on rännin poikkipinta-alan kokoinen ja aukon alareuna on 61 cm levyn alareunasta.

Keskimmäinen tuki on tehty 50 x 70cm levystä kaventaen samoin kuin tak.levy. Aukon alareuna n. 41cm levyn alareunasta. Tämän tuen säädöt olen tehnyt lattaraudasta, että se pitäisi ränniä linjassa, eikä ränni roikkuisi, ei ainakaan paljon? säätövaraa noin 5-10cm.

Alimmainen levy 50 x 60cm, yläosasta kavennettu leveydeksi 40cm . Aukon alareuna noin 31cm levyn alareunasta.

Kaikissa tukipisteissä on korkeus-säätö , joten ränniä pystyy säätämään maaston mukaan, ainakin vähän? Tukien paikkaa muuttamalla, muuttuu myös kaato. Tuessa olevat aukot kannattaa tehdä tarkasti, koska tuen pitää lukita ränni paikoilleen. Apujalka joka kuvassa näkyy on lähinnä kasaamista ja purkamista varten mutta kyllä niitäkin on varalla riittävä määrä, jos ränni näillä levyillä nousee liian korkealle?

Levytuet on lisäksi höyläty, hiottu ja reunat maalattu!

Toivottavasti näistä tiedoista on apua.

Re: Rännin tuet

Lähetetty: 01 Helmi 2018, 07:45
Kirjoittaja Tiisan seppä
Aivan oikein valittu keskustelupalsta keskustelut vain lähtee välillä rönsyilemään.Kiitos avusta ohjeet on sevät ;)