Lupamaksut vuodelle 2017

Kaivoslaki, maastoliikennelaki - mitä kaikkea niitä onkaan
Kivenkääntäjä
Viestit: 184
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Lupamaksut vuodelle 2017

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 12 Loka 2017, 09:44

Pitääpä kysyä kun nyt näyttää taas pahalta, että oma valtaus saa lainvoiman vielä tänä vuonna. Nyt jos päätös tulee, niin pitääkö siis tältä vuodelta maksaa myös maksut vaikka kaivamaan ei tulla pääsemään kuin nuotion ja dynamiitin kera?

Eli poiketen parista aikaisemmasta vuodesta Tukes on tehnyt juhannuksen jälkeen muutamia päätöksiä ja nämähän käytännössä ovat käytettävissä vielä tänä vuonna :evil:

Ps. Kyllä Molkoselkä varmasti antaisi tarkan vastauksen, mutta odotan ensin oman lupapäätöksen ennen kuin rasitan heitä typerillä kysymyksilläni. Jollekin varmasti on käynyt jo kuten allekirjoittaneelle meinaa käydä.

Jänkäkurppa
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Re: Lupamaksut vuodelle 2017

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 13 Loka 2017, 09:13

Jos kaivualue on ollut voimassa vielä tänä vuonna, on siitä jouduttu maksamaan korvaus 50 €/ha/v kuten laki vaatii. Jos hakemuksessa oleva lupa on uusi tai entinen on vanhentunut jo viime vuonna ja uusi lupa myönnetään vaikkapa tämän kuun lopulla, joudut tietenkin maksamaan hehtaarimaksun koska kaivoslaissa niin sanotaan. Joka vuosi viimeistään 15.3. tai luvan myöntämisen jälkeen viimeistään 30. päivänä kun lupa on tullut lainvoimaiseksi.
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2 ... nhuuhdonta

Päätösmaksun voi maksaa tietenkin heti kun luvan saa mutta parempi odottaa 30 päivää. Lupa on voimassa vasta kun maksut ja vakuudet on hoidettu. Tuskinpa kukaan haluaa että lupa myönnetään syksyllä mutta sillähän ei ole väliä jos hehtaarikorvaus on tältä vuodelta jo maksettu. Sitä en tiedä onko ”vuokramaksuissa” mitään eroa jos alueella on rakennelmia, asuntovaunu, tms ja lupa on voimassa tai luvan käsittely on viivästynyt. Päätösmaksun maksaminen syksyllä tai keväällä ? Ero on vain korkomenetyksistä. Maksupäätösmaksu: uusi lupa 700 euroa, jatkolupa 550 euroa on voimassa v 2018 loppuun asti. http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kaivokset/Maksut/

Olettaisin että Tukes venyttelee lupien myöntämistä syksyllä koska luvat yleensä halutaan alkuvuodesta. Tukesilla lienee kuitenkin alkuvuodesta kovat ruuhkat.
Aina kannattaa Kysyä Tukesilta, voiko luvan myöntämistä venyttää halutessa myöhemmäksi.

Jänkäkurppa
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Re: Lupamaksut vuodelle 2017

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 06 Marras 2017, 08:35

Saitko Kivenkääntäjä muuten selvityksen Tukesilta tai muualta syksyllä myönnetyistä kullanhuuhdontaluvista ???

Vastaa Viestiin