Osayleiskaava Tankavaaran alueelle suunnitteilla

Kaivoslaki, maastoliikennelaki - mitä kaikkea niitä onkaan
pastori
Viestit: 41
Liittynyt: 17 Marras 2017, 18:41

Osayleiskaava Tankavaaran alueelle suunnitteilla

Viesti Kirjoittaja pastori » 30 Huhti 2020, 18:48

Olisiko joku viisas ja tietävä, joka osaisi kertoa kansankielellä, mitä tämä tarkoittaa. Käytännössä kaikki alueella olevat kullanhuuhdontalupa-alueet jäävät kaava-alueen sisälle.

Saako jatkossa alueelle uusia kullanhuuhdontalupia, entä konekaivu...ja rajoittaako kaava jatkolupien saamista, sekä ehtoihin rajoittavasti, Miten alueella olevien huuhdonta-alueiden käyttö jatkossa menee. Voiko akueella esim. metsästää, saako sinne lupia. Valaisiko joku, mitä alueelle on aikeissa rakentaa lisää.....

Linkeistä lisätietoa kaavasta, alhaalla kuvat kertovat asian

https://sodtekninen.solinum.fi/media/we ... q1a9o1.pdf
https://sodtekninen.solinum.fi/media/we ... 012mo1.pdf

Kuva
Kuva
Viimeksi muokannut pastori, 02 Touko 2020, 20:28. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Kivenkääntäjä
Viestit: 181
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Osayleiskaava Tankavaaran alueelle suunnitteilla

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 01 Touko 2020, 20:25

Eihän kaavat poissulje kullanhuuhdontalupia, mutta voi rajoittaa niitä ja jossain vaiheessa kriittisimmissä kohdissa jatkolupa voidaan evätä sillä, että alue on suunniteltu tai otetaan käyttöön kaavoituksen tarkoitetulla tavalla. Kaavoitus vain vauhdittaa sitä prosessia, jolla voidaan huuhdonta-alueita ottaa muuhun käyttöön tarvittaessa.

Mylpertti
Viestit: 9
Liittynyt: 06 Kesä 2019, 16:47

Re: Osayleiskaava Tankavaaran alueelle suunnitteilla

Viesti Kirjoittaja Mylpertti » 10 Touko 2020, 18:29

Tere, näin maanmittarina voin nakata pari valistunutta arvausta.

Ensinnäkin osayleiskaava ei ole loppujenlopuksi millään öailla sitova, suunnittelutarvealueen tarkoitus on vain rajoittaa rakentamista. Kaavoissa on se ongelma, että kunnan täytyy tarjota palvelut kaikille kaavan rakentajille. Tässä kaavassa ei ole suoraan osoitettu uusia rakennusalueita, jotka olisivat erinomainen rajoitin kullanhuuhdonnansuhteen. Kaavassa isoin osa on matkailualuetta. Kullanhuuhdonnalla on aina perustelu olla osana matkailun vetonaulaa, kullanhuuhdonnan mmm kisat yms. Lapin kullanhuuhdontakulttuuri ja silleen. Huuhdontalupien suurin rajoitin on pysyvän asutuksen rakennusalueet eli tontit ja kylämäiset pientaloalueet. Kaava on siis tällä hetkellä tekemäti, sillä on ja saa olla vaikutusta vasta, kun kaava on lainvoimainen. Kartassasi esiteltiin kaava-alue ja sillä olemassaoleva maakuntakaava. Kaikista paras lähestymistapa on aina tehdä kunnan kanssa yhteistyötä.

-Mylykky-

Vastaa Viestiin