jätemaksusta Lapecolle

Kaivoslaki, maastoliikennelaki - mitä kaikkea niitä onkaan
pastori
Viestit: 41
Liittynyt: 17 Marras 2017, 18:41

jätemaksusta Lapecolle

Viesti Kirjoittaja pastori » 26 Maalis 2018, 17:16

Prospäkkärissä 1/2018 on kirjoitus, jota moni huuhdonta-alueen haltija on lukenut hartaudella. Tuossa jutussahan kerrotaan, miten saadaan jätemaksua pienenettyä huuhdonta-alueella. Samoihin pykäliin törmäsin vuosi sitten. Perus kullankaivajalle ei tuon tarinan pohjalta ole tarjolla minkäänlaisia huojennuksia huuhdonta alueensa jätemaksussa,jos et omista jotakin alueesi läheltä, ja olitpa alueella viikon tai kolme kuukautta. Tulee sellainen "norsu vs. hiirulainen" tunne asiassa.Viime kesänä tuli yksi pussillinen (n. 5 litraa) kahden viikon ajalta jätteisiin menevää roskaa, joita ei voinut polttaa tai muuten kierrättää. Painoa sellaiset 0,8 kg...hintaa pussilla 91 €, .pirun kallista paskaa pussillinen. On se vaan merkillistä, kun huuhdonta-alueet verrastetaan tässäkin asiassa isompiin toimijoihin.
Viimeksi muokannut pastori, 27 Maalis 2018, 19:55. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Kivenkääntäjä
Viestit: 181
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: jätemaksusta Lapecolle

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 26 Maalis 2018, 17:59

Joo siksi niitä roskia ei kannata polttaa ja ajattelin itse tälläista käytännön pilaa, että ostan valtaukselle pakastavan wc:n ja kannan kirjaimellisesti paskat roskiin :D

Ekomaksusta voi kai saada alennusta jos tekee kompostoivan wc:n joka on siis eristetty esim finnfoamilla tms.

pastori
Viestit: 41
Liittynyt: 17 Marras 2017, 18:41

Re: jätemaksusta Lapecolle

Viesti Kirjoittaja pastori » 27 Maalis 2018, 11:15

Kyllä vaan. Sain juuri s-postia Lapecolta.
Aluekeräysmaksuun saa huojennusta - 10% , kun on kompostori. Asia pitää hyväksyttää Lapecolla. Kompostointi-ilmoituksen kaavake löytyy Lapecon sivuilta, joka pitää täyttää, ja lähettää Lapecon Sodankylän toimipisteeseen.

Eipäs tästäkään asiasta ole kukaan informoinut jäsenistöä, onkohan tässä paskajutussa vielä muuta mistä voisi saada huojennusta ??

Kivenkääntäjä
Viestit: 181
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: jätemaksusta Lapecolle

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 27 Maalis 2018, 12:19

Joo ei tuosta juuri puhuta, tuolla vanhalla foorumilla jo vähän asiasta ääntä availinkin.

Mutta käsittääkseni kyllä tuo koko ekomaksun osuus pitäisi saada hyvitettyä jos tosiaan siellä kompostoidaan kaikki mahdollinen. Näin ainankin eräs tuttu sai jolla on mökki kakslauttasen alueella, tosin mitään hyväksytystä ei vaatinut, riitti kuin ilmoitti että kaikki kierrätetään talousjätteistä kuivakäymälän tuotoksiin ja maksu poistui.

Ehkä myös Prospäkkärin tehtailijatkin saisi tarkemmin seurata foorumia niin löytyisi aina enemmän tätä infottavaa :roll:

Tosin ymmärrän kyllä jos kukaan ei jaksa alkaa kompostorihässäköitä rakentelemaan, koska Lapecolle ei riitä normi "etelä-Suomen" kompostori vaan se pitää olla eristetty, koska kompostoitumisaika on niin lyhyt muuten pohjoisessa.

pastori
Viestit: 41
Liittynyt: 17 Marras 2017, 18:41

Re: jätemaksusta Lapecolle

Viesti Kirjoittaja pastori » 28 Maalis 2018, 16:03

Juu ei.

Jäi sen verran vaivaamaan tuo ekomaksun poistaminen, että kysyin asiaa jo toisen kerran ja nimenomaan ekomaksun poistamisen vuoksi Lapecolta. Eikös sanassakin sanota, että "etsivä löytää ja kysyvä ei tieltä eksy". Vastasivat tänään 28.3.2018 , ettei ecomaksua poisteta, vaan sitä peritään vakituisilta-, vapaa-ajankiinteistöiltä sekä kullanhuuhdonta-alueilta. Huojennus kompostoidessa on hyväksynnän jälkeen - 10% ja koskee vain aluekeräysmaksua. Kun kompostointi on kerran hyväksytty, niin se on voimassa toistaiseksi.Tietoa asiastä löytyy Lapecon sivuilta "kodin jätehuolto/kompostointi". Siispä sen huhun saa heittää samaan pussiin paskojen kanssa ja kilvanrientäen kiikuttamaan pussia Lapecolle. Minun mielestä tällaisten selvitysten teko olisi kuulunut hänelle , kuka teki tuon selvityksen Päkkäriin. :idea:

Mullis
Viestit: 29
Liittynyt: 07 Syys 2017, 10:04

Re: jätemaksusta Lapecolle

Viesti Kirjoittaja Mullis » 04 Huhti 2018, 13:10

Hei.

Lapecon jäte- ja ekomaksuja koskevasta selvityksestä oli tosiaankin jäänyt pois tuo kompostointia koskeva asia.
Pahoittelen.

Koitin vielä varmistella Lapecolta sitä, onko kompostoinnin aloittamisesta ilmoittamisessa ja sitä kautta saatavassa -10 % alennuksessa (6,50 €) sellaista huomioitavaa, mikä ei käy ilmi Lapecon kotisivujen asiaa koskevasta tiedotteesta.
Ilmoittelen, kun asiasta kuuluu lisää.

Ohessa linkki kompostointi-ilmoituksen tekemiseen / hakemukseen jätemaksun alentamiseksi.
http://www.lapeco.fi/files/kompostointi_ilmoitus.pdf

Yst.terv.
Kai J. Rantanen
päätoimittaja
Prospäkkäri

Vastaa Viestiin