KIITOS LUOTTAMUKSESTA

Lapin Kullankaivajain Liiton vuosikokous valitsi minut puheenjohtajaksi seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi.

Suuret kiitokset luottamuksesta.

Kullankaivua olen harrastanut tavalla tai toisella vuodesta 1980 lähtien. Sotajoella toiminnan tuolloin aloitti mieheni isä Reino Vehviläinen ja tätä toimintaa olemme me mieheni Risto Vehviläisen kanssa jatkaneet. Voin sanoa, että vuodet ovat olleet muistorikkaita monessakin mielessä ja ovat antaneet koko perheellemme mieleenpainuvia yhteisiä hetkiä.

Kaivoslakia on tässä vuosien saatossa muutamaan kertaan muutettu mikä on tehnyt toiminnasta entistä haastavampaa. Vaikka alkuvuodesta saatiin myönteisiä KHO:n päätöksiä kaivajille, pieni pelko kuitenkin on takaraivossa, mitähän seuraavaksi keksitään meidän päänmenoksi, joten kaikkeen on varauduttava. Hyvällä yhteistyöllä voimme varautua tähän parhaiten.

Meillä on nyt edessä tärkeät juhlavuodet. Tänä vuonna lapin kullan löytymisen 150-vuotis juhlavuosi ja ensi vuonna liiton 70-vuotis juhla sekä MM-kisat. On suuri kunnia tulla valituksi liiton puheenjohtajaksi juuri juhlavuosien kynnyksellä. Toisaalta tämä asettaa myös suuret paineet kaikkein juhlien järjestämisen ja onnistumisen suhteen. Toivon todellakin, että saan myös palautetta jäsenistöltä, toiveita, ideoita ja vinkkejä tapahtumien suhteen.

Suuret kiitokset edelliselle puheenjohtajalle Hannu Virannolle aktiivisesta työstä liiton puheenjohtajana. Ei ollut helppo ajanjakso johtaa liittoa kaikkien muutosten, lausuntojen ja valitusten aikana. En kuvittele, että jatkostakaan tulee sen ruusuisempaa, mutta hyvällä ja aktiivisella yhteistyöllä näistä hommista selvitään. Yhdessä yhteen hiileen puhaltamalla meillä on mahdollisuus päästä eteenpäin ja saavuttaa paras mahdollinen työrauha kultamaille.

Luottamuksesta kiittäen Maija

14.5.2018|