Sähköisistä jäsenmaksulapuista

Hankinnat, kullan myynti, verotus, vinkit ja tarinat
Mullis
Viestit: 29
Liittynyt: 07 Syys 2017, 10:04

Sähköisistä jäsenmaksulapuista

Viesti Kirjoittaja Mullis » 25 Huhti 2018, 11:16

Hei kaikki kullankaivajat.

Viime päivinä täältä liiton toimistolta on tuupattu sähköistä jäsenmaksulappua liikenteeseen niille, joiden sähköpostiosoite on jäsenrekisteriin ilmoitettuna ja jotka eivät ole vielä omatoimisesti Prospäkkärin 4/2017 ohjeiden mukaan jäsenmaksuaan maksaneet.

Näillä maksuttomilla e-laskuilla pyritään paitsi säästämään loppukeväästä lähetettävien paperisten jäsenmaksulappujen tulostus- ja postituskuluissa, niin samalla myös löytämään ne muutamat virheelliset merkinnät noin 4000 vuotuisen yksittäisen jäsenmaksutapahtuman seasta.

Siihen samaan tähtää myös jäsenlehti Prospäkkärin takakannessa oleva jäsenmaksutilanteen omavalvonta-printti.
Siitä jäsen voi a) tarkistaa oman jäsenmaksutilanteensa ja maksaa mahdollisesti puuttuvan jäsenmaksun tai b) ottaa yhteyttä liiton toimistolle ja pyytää tarkistamaan ja korjaamaan virheellisen merkinnän jäsenmaksuseurannassaan.

Ajoitus tässä e-laskukampanjassa ei vain mennyt ihan nappiin. Sunnuntaina oli Googlen Gmail-sähköpostipalvelussa lehtitietojen mukaan ollut joku kaksivaiheisen tunnistuksen ohittanut roskapostikampanja.
Ilmeisesti sen johdosta Google on lyönyt sähköpostien liikennemäärään perustuvan roskaposti-luokituksen päälle.

Mehän ei voitu sitä täällä liiton toimistolla maanantai-aamuna tietää.
Useamman yrityskerran lopputuloksena suurin osa jäsenistämme ei saanut hyvänä päivänä kerralla kaikille menevää tietoa lainkaan - ja jotkut onnekkaat saivat saman laskupohjan jopa kolmeenkin kertaan.

Jäsenmaksua vuodelta 2018 ei luonnollisestikaan tarvitse maksaa kuin kerran, eikä mahdollisesti erikin laskunumerolla tulleita tupla- tai triplalaskuja tulla missään tapauksessa liiton toimesta ihmisiltä perimään.
Viitenumero on jokaisen jäsenen laskussa joka tapauksessa aina sama (= jäsennumero) ja sen perusteella saapunut maksu tunnistetaan ja jäsenmaksuseurantaan kirjataan.

E-laskuja valutellaan vielä pari päivää pikku purskeina, jotka eivät ylitä serverin haittapostimäärää, maailmalle.
Toukokuun aikana lähtee sitten vielä paperiset jäsenmaksulaput niille, joita emme ole sähköpostitse tavoittaneet tai jotka eivät ole saamaansa e-laskuun reagoineet.

Ja jäsenkortti postitetaan kaikille jäsenille Prospäkkärin 2/2018 välissä.

Lunta kultapuroilla yhä vajaa metri - oota vielä pikku hetki,
Kai J. Rantanen
rahastonhoitaja
Lapin Kullankaivajain Liitto ry