Jätemaksut

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä
bowerfix
Viestit: 32
Liittynyt: 01 Tammi 2019, 13:00

Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja bowerfix » 09 Huhti 2021, 17:34

Aivan kohtuutonta monopolin väärin käyttöä, kaksi viikkoa kesässä valtauksella...eipä hirveästi tule jätettä..suurin osa poltetaan ja metallit kierrätetään...

Kivenkääntäjä
Viestit: 176
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 10 Huhti 2021, 10:53

Joo, siksi melkeen kannattavampaa kaivuukamppeiden sijaan on raahata lomalla mukana roskat kotoaan :lol: :lol: :lol:

Ja siksi mietin itse sitä pakastavaa WC:tä valtaukselle, kuitenkin kun nuo meidän bajamajatkin kun on suurennuslasin alla ja tuottaa eräille mielipahaa, niin näin saisi jätemaksua hyödynnettyä lisää. Samalla saisi vähän vittuiluna nuo jäteastiat haisemaan, mikäs tyhjentäjälle sen mukavempaa kuin sulavat jätökset :twisted:

pastori
Viestit: 43
Liittynyt: 17 Marras 2017, 18:41

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja pastori » 10 Huhti 2021, 16:20

Tuo Lapecolle maksettava jätemaksu herättää keskusteluntynkää joka kevät. Kullantuuhdonta-alue verrastetaan kunnallisissa laeissa vapaa-ajan kiinteistöihin ja sitä kautta niille määrätään tuo jätemaksu, olitpa alueellasi viikon, kaksi tai et ollenkaan kesän aikana. Kaikki Lapecon alueen keräyspisteet ovat silloin käytettävissänne. Kartta löytyy Lapecon sivuilta. Asiasta on keskustelua 2018 vuoden kohdilla keskustelupalstalla, osiossa "lainsäädäntö ja viranomaiset", sekä Prospäkkärissä 1/2018, Maksakaa vaan paskoistanne suosiolla, niin saatte "Kirkkaamman ruunun". Siinä ei auta minkäänlainen pakastava hyyskä.

Kivenkääntäjä
Viestit: 176
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 06 Touko 2021, 18:37

Katopas, tämä meni ohi, mutta kommentoidaan vielä myöhässä.

Tosiaan vapaa-ajan kiinteistöille ei välttämättä tule mitään kiinteitämaksuja vaikka olisi Lapecon alueella, sikäli tämä kullanhuuhdontalupa-alueiden verotus on erikoista. Tämä itseasiassa ei nojaa mihinkään lakiin vaan enemmänkin rahastuksen mahdollistavaan käytäntöön, mitä ei mikään kiellä. Olen omistanut kiinteistöjä ko alueella ja maksut olleet 0€/vuosi (pl. omat roska-astiat ja mahdolliset umpi- / sakokaivojen tyhjennykset). Nykyiset omistukset on juuri Lapecon alueen ulkopuolella, mutta saa nähdä milloin sitä siihen liitytään. Toivottavasti ei koskaan.

Mutta se pakastava hyyskä siinä mielessä on nerokas, että siinä saattaa sontasetää vituttaa rajusti kun nostaa molokista kuutioittain ihmisulostetta sisältävän pussin, jonka hän joutuu siitä kartanon poikki nostamaan autonsa kyytiin. Siinä kun auto ja kartano on kirjaimellisesti paskassa ja haju sen mukainen, niin siinä saattaa jollekin tulla jotain ajatuksia mieleen, että onko niitä pakko rahastaa. Kustannukseen se ei vaikuta, mutta kyllä siinä tällainen yksinäinen kullankaivaja saa suolen tyhjentämisestä suunnatonta nautintoa vielä kun lämmöllä ajattelee jälki käsittelyä :roll:

Kiusa se on isokin kiusa :lol:

Pihkapekka
Viestit: 21
Liittynyt: 05 Touko 2018, 17:55

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Pihkapekka » 06 Touko 2021, 22:23

Joo, kallistahan se on mutta helppo on nyssäkkä Sotajoen molokkiin kulkiessaan pudottaa. Sen verran pitkään meillä tulee oltua, että jätettäkin syntyy.
Viime kesänä jouduttiin antamaan Lapecolle palautetta kun molokit täyttyi mutta tyhjennystä ei kuulunut. Lapeco paransi kun sika juoksuaan ja tyhjennysväli muuttui kahdesta viikosta viikkoon.
Kyseinen Sotajoen piste oli tosin pitkään pois käytöstä kun sinne tungettiin jostakin syystä lautaa, rautaa yms. pitkää tavaraa jotka nostovaiheessa rikkoivat pussin. Taisi tulla Rovaniemeltä urakoitisja tyhjentämään kuopan ja vaihtamaan pussin.
Nuo kakkakepposet menee yleensä väärään osoitteeseen, jos tuo vitsi kävisi toteen niin kärsijöitä olisivat yhtä pajlon maksavat toiset kullankaivajat ja matkailijat kannen aukaistessaan, yhtä syytön korkeaan hintaan on myös molokin tyhjentävä työntekijä. Tuskin se haju lainlaatijan tai kerääjän edustaman yrityken johtoon asti yltäisi, eikä ainakaan hintaa alentaisi.
Kyllä tämä keppponen menee samaan sarjaan kuin julkiseen uimahalliin/ altaaseen paskojilla, joilla varmasti on myös syynsä toimilleen.
Mutta pian on tulossa positiivistakin, kesä ja 1) Suomessa elämme demokratiassa ja äänestämällä voimme vaikuttaa ja 2) parin viikon päästä päästään pintamaita jo kuokkimaan, jos paljon kaivaa niin paljon saa kultaa, jos sitä maassa sattuu olemaan.
Iloista, rentouttavaa ja mahdollisimman kultarikasta kesää kaikille :D
Pekka

Kivenkääntäjä
Viestit: 176
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 09 Touko 2021, 15:34

Vaikka kaivuupaikalla olisi koko kesän ja jopa niin, että kevät hangista lumen tuloon, niin ikävä kyllä jätettä ei saa syntymään niin paljoa että maksu olisi edes jossain suhteessa oikein. Ymmärrän että Lapeco vedättää melko rankasti alueensa asukkaita ja kaikkia, mutta silti suhteessa naurettavaa.

Anteeksi kun jatkan tästä asiasta, mutta vaalit voitte unohtaa. Tämä asia ei ikävä kyllä ainankaan äänestämällä parane (etenkin kun varmaan 90% kaivajista ei edes asu näissä kunnissa tai vaalipiirin alueella) ja kyllä vaikuttamismahdollisuudet muutenkin on vähäiset.

Tässä muutama vertailu Lapecon alue vs. Kolari (jossa itse nykyisin asun):
Perusmaksu: Lapeco 67,50-276,00€ / vuosi vs. Kolari 21,77-28,30€ / vuosi (niin ja meille ei ole tullut ainoatakaan perusmaksua vielä maksettavaksi)
Jäteastian tyhjennys alle 200L: Lapeco 11,77€ / kerta vs. Kolari 9,18€ / kerta (jostain syystä meitä laskutetaan 7,76€ per tyhjennys 140L astiasta, firmaa 10,18€ / 660L tosin firmalla palaa montussa kaikki ilmaiseksi)
Jos näitä vielä vertaisi esim. Ouluun tai jopa vielä etelämmäksi niin hinnat tippuisivat todella rajusti vielä näistä.

Kyllähän suomalainen ottaa kaiken vastaan kiitollisena ja kouhittuna, kuten vähän lisää velkaa että saadaan Eurooppa pelastettua vaikka omassa poterossakin olisi rajusti tehtävää. Mielestäni ääntä pitää pitää jatkossakin ja kiihtyvää tahtia, ei nämä asiat hiljaa olemalla muutu ja jos äänestämisen varaan laskee niin jotenkin ne samat pellet vuodesta toiseen on samoissa kuvioissa silti. Semmoista se suomalainen vaikuttaminen on.

Mutta joka tapauksessa toivotan kultarikasta kesää kaikille, että saadaan jätemaksut maksettua :lol:

Pihkapekka
Viestit: 21
Liittynyt: 05 Touko 2018, 17:55

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Pihkapekka » 09 Touko 2021, 19:13

Lapecon asiakkas kun olen, niin maksut on seuraavanlaiset:
- aluekeräysmaksu, alennettu 19,50€ (lokakuu 2020)
- perusmaksu eli ekomaksu, alennettu 8,10€ (toukokuu 2021)
Voipi olla, että nuilla hinnoilla en kokenut tulleeni Lapecon taholta ryöstetyksi. Kioskireissulla roskapussi on helppo tiputtaa Sotajoen molokkiin.
Lapin roskat poltetaan Oulussa, on varmaan ne äänestykset käyty joissa sille tielle päädyttiin, kaatopaikan penkalle pussin heittoon tuskin on paluuta.
Mutta on Inarin valtuustoon tyrkyllä nimenomaan tämän asian tuntija, Ensio Mäntykangas, insinööri. Toivotaan, että ääniä kertyy paaalljoon...
Pekka

Kivenkääntäjä
Viestit: 176
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 15 Touko 2021, 15:40

Millähän perusteilla nuo Lapecon hinnat saa noin alas? Erikoista jos listahinnoista oikeastaan missään tapauksissa noin paljoa tiputaan (kuntalainen, eläkeläinen jne).

Valtausten jätemaksuthan silti ovat kovat, maksut tulevat kaikille valtauksen omistaville ja juurikin tuo 91€ vuodessa (ekomaksu + aluekeräysmaksu). Jos jollakin on huomattavasti pienemmät maksut, niin siitä pitäisi olla yhteydessä liittoon ja tätä kautta lähteä maksuja alentamaan muiltakin. Jos maksut olisivat valtauksilta vain tuon 1/4 osan nykyisestä niin tuskin kukaan jaksaisi asiasta avautua.

Sitten jos yritetään vielä tuota politiikkaa ja vaikuttamista sitä kautta, niin eikös nämä luottamustehtävät ole yleensä tarkoitettu luotettaville ihmisille? Ja jos haluaa vaikuttaa äänestämällä, niin eikös olisi järkevin äänestää sellaisia henkilöitä jotka istuntokauden aikana tulevat mitä todennäköisemmin olemaankin paikalla, eivätkä jossain aivan muualla?

Enska on varmasti kaikkien alojen "asiantuntija", mistä ikinä keksitkään häneltä kysyä.

smakine
Viestit: 31
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja smakine » 16 Touko 2021, 23:16

Nooh, te sentään tuotatte omat jätteet, mutta täällä pirkanmaalla kiertokapula maksattaa toisilla ihmisillä toisten ihmisten jätteet.

Luovutin purkukuntoisen kesämökin, joka oli vuokramaalla, vuokranantajalle, korvauksetta. Suullinen sopimus tehtiin jo muutama vuosi sitten, mutta tähän kevääseen asti kesti että hän sai oikein mustaa valkoiselle. Luovutus sopimus allekirjoitettiin. 9.2.2021.

Kiertokapula lähetti tavanomaisen laskun, ihan väärään osoitteeseen niin kuin tavallista, joten sain sen käsiini jokusen päivän myöhemmin kuin oli varmaan tarkoitus, mutta hyvissä ajoin ennen eräpäivää kuitenkin.

Minä sitten soittamaan kiertokapulaan että mökki on myyty, mitäs laskulle tehdään. No mukava asiakaspalvelu täti siinä sitten sanomaan että hänpä selvittää asian ja soittaa kohta perään. Kohta puhelin soikin ja täti sanoi että juu kyllä se lasku kuuluu minun maksaa, koska uusi omistaja ei ole ilmoittanut itsestään kiertokapulalle. Minä olin siihen niiku että mitäs se minulle kuuluu. Mulla on mustaa valkoisella että mökki ei ole minun. Ei kuulemma riitä. En ymmärrä, minunko vastuulla se on jos mökin uusi omistaja ei saa aikaiseksi tehdä hänelle kuuluvia asioita?? No Asiakaspalvelija lupasi selvittää vielä asiaa ja palata vielä asiaan. Sitä asiaan palaamista tässä odetellaan kolmatta viikkoa..

Että näin täällä pirkanmaalla.. Jahka tästä ehtinee niin pitää vähän valitella jonnekkin, ja nostaa vähän haloota..

Kivenkääntäjä
Viestit: 176
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Jätemaksut

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 20 Touko 2021, 20:41

Toi on aika perinteistä, ikävä kyllä jos mökki on tehty luvilla, niin vielä tämän vuoden kiinteistöverot saat maksaa :evil:

Mutta jos yrittävät vielä maksattaa laskua sinulla, niin riitauta se (ilmoitus puhelimessa asiakaspalveluun riittää). Silloin lasku ei ole perintä kelpoinen ja asian eteenpäin viemiseksi on melko vähän tehtävissä, koska kyse on sinänsä epäselvästä laskusta/tilanteesta. Käytännössä kai voivat ainoastaan jakaa laskun ja sopimuksen päiväykseen asti eli laskuttaa osan vuodesta, mutta todennäköisesti peruvat/hyvittävät laskun ja karhuavat uudelta omistajalta koko summan.

Vastaa Viestiin