Veden lämmitys, peseytyminen ja kuivaus

Kaivutekniikka, koneet, rännit, jne.
Jänkäkurppa
Viestit: 99
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Veden lämmitys, peseytyminen ja kuivaus

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 03 Huhti 2020, 13:27

Jokainen meistä kaivajista yrittää sinnitellä elossa vähintään kesään asti ja päästä kullankaivutöihin. Kaikilla ei ole omaa tai pienen porukan valtausta, missä on oma sauna, pesutila ja lämpimän veden käyttömahdollisuus. Liiton kaivupaikoilla on saunoja mutta käyttäjiä on paljon eikä koronan tartuntariskeistä kukaan oikein osaa vielä ennustaa mitään kesä-elokuun aikana LKL:n kaivupaikoilla. Kielletäänkö saunojen ja pesutilojen käyttö kokonaan porukkavaltauksilla vai sallitaanko se. Varmaankin siitä tulee ohjeet jossain vaiheessa ennen kaivukauden alkua liiton hallituksen tai valtion hallituksen taholta.

Jos kuitenkin matkustelua ei kielletä kesällä ja aikomuksena on kaivella LKL:n kaivupaikoilla, kannattaa jo näin etukäteen varautua siihen että on jonkinlainen oma pesumahdollisuus, mielellään lämmintä vettä ja ehkä jonkinlainen kuivatustila. Siis seisomakorkuinen teltta tai vastaava.

Mieleeni tuli ehkä 40 vuoden takaa eräs artikkeli vai kertoikohan joku siitä. Kyseessä oli auringonsäteilyllä lämpiävä vesisäiliö. Sitä vasten nojasi mustaksi maalattu levypatteri, minkä putkiliittimistä johtivat vesiletkut säiliöön. Lämmin vesi nousi lämpimänä ylös säiliöön ja kylmä vesi säiliön alaosasta patterin alaosaan. Kiertoa pystyi parantamaan pienellä tuulimyllyllä. Ratkaisu ei vaatinut sähköä. Lämmintä vettä saa tietenkin aikaiseksi lämmittämällä vettä kaasulla tai aurinkopaneeleilla.

Nyt kun avasin tämän uuden keskustelualueen, joillain on varmastikin uusia tai vanhoja hyviä ratkaisuja pienen porukan peseytymisiin. Jollain saattaa olla tiedossaan ”heti valmis” myytävä tuote.

Alla joitain avedenlämmitysideoita hakusanoilla: veden lämmitys auringon säteilyn avulla
https://www.google.fi/search?source=hp& ... CAY&uact=5
Kyseisen sivun lopussa on useita lisälinkkejä. Eräässä niistä oli ”SolarHeater XP2 (Easy-To-Do)” / 99,90 euroa. En tiedä onko se hyvä, kestävä ja hintansa arvoinen mutta on ainakin yksinkertainen valmis tuote.
https://www.trademax.fi/uima-porealtaat ... gK3jPD_BwE

Keskustelupalstalla on ollut vuosien aikana jos minkälaisia rännirakennelmia tai valmiita myytäviä tuotteita. Kuinkahan käteviä ratkaisija löytyy pesuveden lämmitykseen ???

Avatar
Raadelma
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Elo 2019, 15:42

Re: Veden lämmitys, peseytyminen ja kuivaus

Viesti Kirjoittaja Raadelma » 03 Huhti 2020, 16:25

Vaimon kanssa ostimme jo pari kuukautta sitten tällaisen suihkutelta.
https://kauppa.jyvascaravan.fi/Suihkute ... 160/23151/
Meillä kun onpi MiniCamper auton perässä, tuota voi käyttää sekä peseytymispaikkana ja
kemiallisen wc:n paikkana. On hyvä suoja muilta.

Hyvää kesää kaikille.

Tiisan seppä
Viestit: 42
Liittynyt: 03 Syys 2017, 23:17

Re: Veden lämmitys, peseytyminen ja kuivaus

Viesti Kirjoittaja Tiisan seppä » 03 Huhti 2020, 20:42

Me ostettiin viimekesäksi vähän samanlainen suikukoppi ja sellanen noin 10 litran musta muovipussi jonka voi ripustaa vaikka puunoksaan läpiämään aurigossa yllättävän paljon riittää vettä pussissa riippuu tietenkin veden lämpimyydestä.Näitä löytyy Caravan kappa.comista.Tässä yksi yksinkertainen ja edullinen ratkaisu. ;)

Vastaa Viestiin