Sivu 1/1

Mistä sitä kultaa löytyy

Lähetetty: 27 Elo 2020, 16:30
Kirjoittaja Hiutale
Avataanpas tämmöinen kokemus pohjainen keskustelu. Eli tiedän kyllä että kullan esiintymiselle ei ole olemassa kaavaa, mutta kertokaapa omia kokemuksia lapiolla kaivaessa että mistä olette sen rikkaimman paikan löytäneet? Kuinka syvältä olette kaivaneet? Pystyykö esiintymää seuraamaan jotenkin? kaivatteko rinteen päältä alta vai keskeltä? jne mitä ikinä tuleekaa mieleen mikä teidän mielestä vaikuttaa siihen että se kulta oli just siinä. Mikäli uskaltaa paljaastaa että missä päin suunnilleen kaivaa niin senkin voi sanoa, mutta ymmärrän että tämä kohta on erittäin arka ;) Olisi hieno jos kokonaisuutena kertyisi semmoinen suuntaa antava kokoelma josta ensikertalainen voisi hieman päätellä että mihin kaivuu aikansa uhraa.

Re: Mistä sitä kultaa löytyy

Lähetetty: 27 Elo 2020, 19:49
Kirjoittaja matson1
Tervehdys Hiutale
Kyllä heitit pahan kysymyksen johon ei varmaan suoraa tai oikeata vastausta voi antaa, mutta jospa jotakin siis näin omalta kohdalta.
Itse kaivellut 15 vuotta ja enimmäkseen ollut tuolla lkl valtauksella palsinojalla, koska sieltä kultaa on tullut parhaiten, toki muutkin lkl alueet on tullut kierrettyä.
Tuolla palsilla oma havaintoni oli kullan suhteen tuollaiset ns. Terassit, eli ylempänä rinteessä olevat tasaiset kohdat, niistä tuli parhaiten. Kaivuu syvyyteen on hankala sanoa, joskus on pinnassa ja joskus syvemmällä.
Kaivuussa kannattaa seurata mistä kerroksesta sitä kultaa tulee ja katsoa sitten millaiselta se maa siinä Montussa näyttää ja kaivaa sitten sitä maata vaakasuuntaan.
Ei noita neuvoja voi oikein hirveesti antaa, se vaan on kaivettava ja katottava mitä löytyy.
Mutta mutta ei muuta kuin tervetuloa joukkoon rohkeasti, harrastus on todella hyvä.
Harmi kun tässä ei oikein enempää nyt mieleen tule, mutta jospa joku täydentää.

Re: Mistä sitä kultaa löytyy

Lähetetty: 27 Elo 2020, 23:49
Kirjoittaja jomsa
Itse voisin heittää tällaisen ... öö idean. Se joka on löytänyt ketunhiekasta tai muuten hyvin pienikivisestä maasta kultaa, sanoo hep! ;)

Re: Mistä sitä kultaa löytyy

Lähetetty: 28 Elo 2020, 12:10
Kirjoittaja ATS
Samoilla linjoilla "jomsan" kanssa:
Mitä helpompaa maa on kaivaa sitä todennäköisemmin siinä ei ole kultaa.

Toinen totuus on:
Kultaa kannattaa kaivaa sieltä missä sitä on.

Yksi konsti löytää kultapitoisia paikkoja on kierrellä vanhoja huuhdontapaikkoja ja kaivaa siitä mihinkä "vanha mies" on lopettanut. Koska "vanha mies" on lopettanut kun on tullut kannattavuusraja vastaan mutta nykyiselle harratelijalle maassa on kuitenkin vielä riittävästi kultaa.