Kalustohankintaa

Nyt saa kysyä mitä vaan!
KultaHaave17
Viestit: 9
Liittynyt: 06 Syys 2017, 13:35

Re: Kalustohankintaa

Viesti Kirjoittaja KultaHaave17 » 14 Kesä 2018, 12:50

Nonniin :) Into on jo huipussaan ja keälomaa odotellaan kuumeisesti, että pääsis kultamaille ja tuo Merenluotojen löytämä iso hippu pisti minunkin vesipumppuhankintaan vauhtia ja tänään lähti tilaukseen pitkällisten pohdintojen jälkeen Hondan WB20 pumppu. Kallishan tuo oli, mutta jos siitä olisi iloa moneksi vuodeksi ja toivottavasti myös huolettomia käyttötunteja. Pelit ja vehkeet alkaa olla lähestulkoon hankittu, enää imupuolen letku puuttuu ja muutamia liittimiä. Tuo pumppu on tuolle minun Keenen MiniMax rännille varmaan vähän turhan jytky peli, mutta rännin mukana tuli palloventtiili, jolla voi virtausta säädellä, ettei tulvi koko ränni ja onpahan pumpussa sitten reserviä, jos siirtyy joskus toisenlaiseen ränniin. Imuletkua kävin kyselemässä paikallisesta IKH:sta ja siellä oli ihan pätevän näköistä vahvistettua 2 tuuman letkua, mutta hintaa 7 metrin pätkälle tulisi 150€, joten täytyy vielä tutkailla, oisko edullisempaa vaihtoehtoa. Tuo imuletku tarvitsee vielä kaverikseen jonkinmoisen pohjaventtiilin, ettei ime kaikke hiekkoja ja roskia pumppuun. Millaisia versioita teillä on käytössä ??? Siirtoletkuna minulla on vanhaa paloletkua 1,5 ja 2 tuumaista.

matson1
Viestit: 266
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: Kalustohankintaa

Viesti Kirjoittaja matson1 » 14 Kesä 2018, 14:16

Hyvän pumpun olet hankkinut ja aivan varmasti olet ostokseen tyytyväinen vuosien saatossa ja jos joskus haluat harrastuksesta luopua niin varmasti pumpun saat myytyä.
Osta oikea imusihti siihen imuletkun pääsän, oikeassa imusihdissä on pallo tai läppä joka estee veden poistumisen imuletkusta sekä siivilä joka estää roskien kulkeutumisen pumppuun.

Kivenkääntäjä
Viestit: 176
Liittynyt: 31 Elo 2017, 08:58

Re: Kalustohankintaa

Viesti Kirjoittaja Kivenkääntäjä » 14 Kesä 2018, 16:13

Honda on loisto valinta, siinä pitäisi tulla imusihti mukana. Motonetistä, Puuilosta tms löytyy halvempaa imuletkua ja jos ei muuten niin osta matkalla pohjoiseen. Varmasti joku näistä liikkeistä sattuu sinunkin reitille.

Imuletkua tosin ei tarvitse 7 metriä, hyvin riittää monesti puoletkin tuosta ja todennäköisesti jopa vain 2m. Mutta liian kanssahan aina pärjää mutta jos jää vajaaksi niin se ketuttaa... näin ohjeisti vaimo ja ilmeisesti ilmeestä päätellen olisi pitänyt ostaa pidempi imuletku kuin 8m :shock:

HannuF
Viestit: 160
Liittynyt: 31 Elo 2017, 19:23
Paikkakunta: Heby Ruotsi

Re: Kalustohankintaa

Viesti Kirjoittaja HannuF » 14 Kesä 2018, 20:19

Pumpun muoviset liittimet kannattaa suosilla vaihtaa vaikkapa aluminisiin.
Ruotsinsuomalainen kullankaivaja Lemmenjoen Kaarreojalla.

Vastaa Viestiin