LKL.n jäsenetuvaltaukset

keskustelua LKL:n jäsenyyden eduista
GoldenGeorge
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Tammi 2019, 14:51

LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja GoldenGeorge » 23 Tammi 2019, 15:05

Moi!

Olen uusi täällä, ja tämä on ensimmäinen viestini tänne.

Voisitteko vähän kertoa ja selvittää noista jäsenetuvaltauksista seuraavaa:

1. Minne valtaukselle on kaikein helpoin/vaikein päästä, ja millaiset mahdollisuudet eri majoituksille siellä on?

2. Mikä näistä valtauksista on selkeästi huonoin vaihtoehto kullan löytymisen suhteen?

3. Mitä palveluja näiden valtauksien lähettyvillä on, ja millaiset välimatkat niihin on? Kaupat, kioskit, huoltoasemat, majoitukset yms.

4. Miten lähelle on sopivaa rakentaa rännin toisen kaivauksen viereen?

Tuossa nyt hieman alkuu jotain mikä mietityttää, lisää on luvassa tottakai :)

hanski
Viestit: 32
Liittynyt: 21 Elo 2017, 12:32

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja hanski » 23 Tammi 2019, 15:56

Hei.
Käyhän katsomassa liiton kotisivujen jäsenetuvaltausten osio. Sieltä löytyy jotain tietoa jolla pääset alkuun ja kyselemään tarkemmin.
Nelostien läheisyydessähän on Petronellan Pysäkki, joka on Tankavaarasta n. 4 km pohjoiseen.
Rönkönoja on Kutturan tienhaarasta Saariselälle päin n. kilometrin ja Piispanoja on Savottakahvilasta n. kilometrin etelän suuntaan. Jäsenetuvaltauksista löytyy myös kartat, joten saat vähän tarkempaa osviittaa paikoista.
Palsi ei ole isompien teiden varrella ja Lemmenjoki on taas aivan erilainen, jonne ei ole mitään tie yhteyttä.
Mutta kysele lisää, mitä ei selviä kotisivuilta.
t.hanski

matson1
Viestit: 266
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja matson1 » 23 Tammi 2019, 19:32

Tervetuloa harrastuksen pariin.
Tässäpä minun mietteitä noihin sinun kysymyksiin, joku voi tosin olla erimieltä !!

1. Oikeastaan kaikille on helppo päästä, tosin tuonne lemmenjoelle on hankalaa. Palsi on kauimainen tässä saariselän lähellä, kultakioskilta vielä noin 11 km.
2. Kullan saannin suhteen tuo palsi on paras, siellä on myös noita isojakin kimpaleita löytynyt useita ja palsin plussat on vielä kaksi saunaa jossa voi peseytyä ja juomavettä saa letkusta joka tulee lähteestä. Palsilla saa olla rauhassa sillä siellä ei kuulu puhelin eikä näy telkkari.
Sitten muista paikoista, petronella mielestäni kullansuhteen huono, vain pölykultaa. Piispanpysäkki on aikaköyhäpäikka, tosin jotain pientä sieltä on joku saanut. Rönkön nelonen on pienoinen kysymysmerkki, siinä on kultaa mutta pitää kaivaa oikeasta kohdasta, eli läheltä tietä, rönköllä on myös sauna tosin kunto vähän niin ja näin.
Palvelut löytyy joko saariselältä tai vuotsosta.
4. Yleinen sanonta etäisyydestä on että lapion etäisyys, mutta kyllä sitä varmaan hieman kauempana pitää olla, riippuu tietenkin kaivajien määrästä ja naapuri montun kaivajasta, ovat vissiin joskus olleet jotku liian lähelläkin kun on menny nahisteluunkin.

Tässäpä minun näkemykset ja kokemukset. Kyselehän lisää kyllä miestä mäessä autetaan 😎

GoldenGeorge
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Tammi 2019, 14:51

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja GoldenGeorge » 24 Tammi 2019, 11:47

Näyttää vissiin siltä että kannattaisi mennä suoraan parhaimmalle paikalle eli tuonne Plassille. Onko sinne mistä saatavissa tarkemmat reittiohjeet? Miten sinne saa vietyä kaikki tarvittavat kamat, pääseekö sinne muuten kuin patikoimalla, tai mönkiällä kärryn kanssa?

Minusta on turhaa mennä sellaiseen paikkaan kallista aikaansa kuluttamaan josta hyvin todennäköisesti tulee vesiperä, ja jos joku näistä valtauksista suosittaa jotain niin sinne sitten matkani käy :)

Kaikki on niin alussa minulla vasta, kaikki kultakuumeen jaksot on nähty ja se on varmasti ollut yksi suurimpia innoittajia tähän hommaan ja kun mielessä on aina kytenyt ajatus että josko joskus pääsisi kultamaille rauhaan täältä kiireisestä maailmasta.

Onko tuo kaivuulle sopiva ajankohta yleensä ollut mikä kuukausi? Kai sekin varmaan riippuu näistä valtauksien sijanneista, mutta jos nyt puhutaan tuosta Plastista.

matson1
Viestit: 266
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja matson1 » 24 Tammi 2019, 14:23

Moro palsille pääsee autolla hyvin ja reittiohjeet ovat seuraavat, kutturantietä noin. 11km ja oikealla tulee kultakioski, käänny sinne ja aja n. 11 km tulee poroportti, mene poroportista sisään ja aja n. 3-5 km niin oikealle tulee kyltit gollediki, kultainen pukki, käänny sinne ja aja noin 700 m niin oot perillä. Siitä kultakioskilta voit kysyä tarkemmin.
Omasta mielestä paras aika on joko kesä tai elokuu, sillon ei ole porukkaa niin hirveesti, heinäkuussa on väkeä kuin pipoa.

Jänkäkurppa
Viestit: 99
Liittynyt: 30 Elo 2017, 09:26
Paikkakunta: Kittilä

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja Jänkäkurppa » 24 Tammi 2019, 15:35

Jos oma aika on kovin kallista ei kannata lainkaan alkaa kullankaivajaksi. Harva kaivaja saa grammaakaan kesässä viikon kaivulomallaan. Ne ketkä saavat jopa 10 grammaa kesässä sijoittavat lisää aikaa ja rahaa harrastukseensa. Hyvin harvat 100 grammaa kesässä saaneet kaivavat jo omalla alueellaan ja ovat niin koukkuuntuneet harrastukseensa että enempi selvittely on turhaa. Siis varo, harrastus saattaa viedä mukanaan.

Lue lisää LKL:n sivuilta:
http://www.kullankaivajat.fi/linkkeja/

Tukesin karttapalvelun nettisivu:
http://gtkdata.gtk.fi/kaivosrekisteri/
Siinä liiton Palsin kaivualueet ovat Palsinojalla sekä Pulkkisenojalla ja Elsaojalla. Alueitten nimet ovat: Gollediggi, BizeBaze Palsi ja Puhtesaja Pulkkinen.

Selvä kartta alueesta on maanmittauslaitoksen karttapaikka:
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

Palsin alueille pääsee autolla hyvinä kesinä toukokuun lopussa mutta joskus vasta kesäkuun puolivälissä.

Avatar
jomsa
Viestit: 156
Liittynyt: 17 Heinä 2017, 13:57

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja jomsa » 24 Tammi 2019, 17:58

Jänkäkurppa kirjoitti:
24 Tammi 2019, 15:35
Ne ketkä saavat jopa 10 grammaa kesässä sijoittavat lisää aikaa ja rahaa harrastukseensa. Hyvin harvat 100 grammaa kesässä saaneet kaivavat jo omalla alueellaan ja ovat niin koukkuuntuneet harrastukseensa että enempi selvittely on turhaa.
Voin allekirjoittaa tämän. En ole LKL jäsenvaltauksilla tietääkseni käynyt ikinä tietoisesti, mutta olettaisin että LKL niitä tuskin laittaisi paikkaan mistä ei kultaa löytyisi. Sellainen toiminta jääköön vähemmän kunniallisten toimijoiden hommiksi.
Kultaa ja tietotekniikkaa vuodesta 1990 asti https://www.jomsa.fi
Hämypankki 2020 - 2030 | Kaarrepankki 2003 - 2020
Videoita kaivuista: https://www.youtube.com/c/Jomsatube

matson1
Viestit: 266
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja matson1 » 24 Tammi 2019, 18:03

Kyllähän jokaiselta lkl alueelta löytyy kultaa se on todettu vuosienvarrella, mut tuo palsi on kyllä mielestäni rikkain paikka kaivella, tosin tuo rönkön nelonen kyllä saattaa olla mustahevonen !!!

peepee
Viestit: 19
Liittynyt: 17 Syys 2017, 21:34

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja peepee » 24 Tammi 2019, 22:20

Hei! piispan pysäkkiä ja rönkön nelosia kun miettii niin laanila/saariselkä on aikas lähellä niin voi vaikka mökkeillä siellä eikä oo pitkä matka kaivuu paikoille .tuo matsonin mainitsema musta heppa pisti miettimään että pitäsköhän sitä ens kesänä käydä tekeen koemonnttu niille seudulle, siellä takana kun oja kääntyy pois tiestä on tullu kokeiltua ja hegentöntä löytyi jonnii verran.ps. piispalta 0,5g joka on suurin omalle kohalle.

matson1
Viestit: 266
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: LKL.n jäsenetuvaltaukset

Viesti Kirjoittaja matson1 » 25 Tammi 2019, 11:05

Juu nuo kultasaaliit noista eripaikoista ovat omia kokemuksia ja tuo mustahevonen eli rönkönnelonen saattaisi hyvinkin olla otollinen paikka, itse en sieltä ole löytänyt, mutta pääsin näkemään erään kaverin löydön joten saattaa olla hyvinkin hyväpaikka.

Vastaa Viestiin