Mistä sitä kultaa löytyy

Nyt saa kysyä mitä vaan!
Hiutale
Viestit: 2
Liittynyt: 24 Loka 2017, 20:47

Mistä sitä kultaa löytyy

Viesti Kirjoittaja Hiutale » 27 Elo 2020, 16:30

Avataanpas tämmöinen kokemus pohjainen keskustelu. Eli tiedän kyllä että kullan esiintymiselle ei ole olemassa kaavaa, mutta kertokaapa omia kokemuksia lapiolla kaivaessa että mistä olette sen rikkaimman paikan löytäneet? Kuinka syvältä olette kaivaneet? Pystyykö esiintymää seuraamaan jotenkin? kaivatteko rinteen päältä alta vai keskeltä? jne mitä ikinä tuleekaa mieleen mikä teidän mielestä vaikuttaa siihen että se kulta oli just siinä. Mikäli uskaltaa paljaastaa että missä päin suunnilleen kaivaa niin senkin voi sanoa, mutta ymmärrän että tämä kohta on erittäin arka ;) Olisi hieno jos kokonaisuutena kertyisi semmoinen suuntaa antava kokoelma josta ensikertalainen voisi hieman päätellä että mihin kaivuu aikansa uhraa.

matson1
Viestit: 267
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: Mistä sitä kultaa löytyy

Viesti Kirjoittaja matson1 » 27 Elo 2020, 19:49

Tervehdys Hiutale
Kyllä heitit pahan kysymyksen johon ei varmaan suoraa tai oikeata vastausta voi antaa, mutta jospa jotakin siis näin omalta kohdalta.
Itse kaivellut 15 vuotta ja enimmäkseen ollut tuolla lkl valtauksella palsinojalla, koska sieltä kultaa on tullut parhaiten, toki muutkin lkl alueet on tullut kierrettyä.
Tuolla palsilla oma havaintoni oli kullan suhteen tuollaiset ns. Terassit, eli ylempänä rinteessä olevat tasaiset kohdat, niistä tuli parhaiten. Kaivuu syvyyteen on hankala sanoa, joskus on pinnassa ja joskus syvemmällä.
Kaivuussa kannattaa seurata mistä kerroksesta sitä kultaa tulee ja katsoa sitten millaiselta se maa siinä Montussa näyttää ja kaivaa sitten sitä maata vaakasuuntaan.
Ei noita neuvoja voi oikein hirveesti antaa, se vaan on kaivettava ja katottava mitä löytyy.
Mutta mutta ei muuta kuin tervetuloa joukkoon rohkeasti, harrastus on todella hyvä.
Harmi kun tässä ei oikein enempää nyt mieleen tule, mutta jospa joku täydentää.

Avatar
jomsa
Viestit: 158
Liittynyt: 17 Heinä 2017, 13:57

Re: Mistä sitä kultaa löytyy

Viesti Kirjoittaja jomsa » 27 Elo 2020, 23:49

Itse voisin heittää tällaisen ... öö idean. Se joka on löytänyt ketunhiekasta tai muuten hyvin pienikivisestä maasta kultaa, sanoo hep! ;)
Kultaa ja tietotekniikkaa vuodesta 1990 asti https://www.jomsa.fi
Hämypankki 2020 - 2030 | Kaarrepankki 2003 - 2020
Videoita kaivuista: https://www.youtube.com/c/Jomsatube

ATS
Viestit: 29
Liittynyt: 14 Syys 2017, 17:09

Re: Mistä sitä kultaa löytyy

Viesti Kirjoittaja ATS » 28 Elo 2020, 12:10

Samoilla linjoilla "jomsan" kanssa:
Mitä helpompaa maa on kaivaa sitä todennäköisemmin siinä ei ole kultaa.

Toinen totuus on:
Kultaa kannattaa kaivaa sieltä missä sitä on.

Yksi konsti löytää kultapitoisia paikkoja on kierrellä vanhoja huuhdontapaikkoja ja kaivaa siitä mihinkä "vanha mies" on lopettanut. Koska "vanha mies" on lopettanut kun on tullut kannattavuusraja vastaan mutta nykyiselle harratelijalle maassa on kuitenkin vielä riittävästi kultaa.

Vastaa Viestiin