Kesä tulee Koronan jälkeen

Kaikkea pohjakallion ja perämaiden väliltä
smakine
Viestit: 33
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Kesä tulee Koronan jälkeen

Viesti Kirjoittaja smakine » 12 Maalis 2021, 22:53

Uusi kesä tulee jälleen, tällä kertaa 2021. Optimistisesti tuli taas mökki saariselältä varattua. Tällä kertaa tullaan reilun viikon ennen juhannusta ja juhannuspäivänä lykitään takaisin etelään.
Mielenkiintoisia ovat korona ajat olleet, eikä välttämättä hyvässä mielessä millään mittakaavalla ajateltuna. Koronan olen onnistunut välttämään, tai ainakaan vuoteen en ole ollut kipeänä.. ei onneksi kukaan lähipiiristäkään ole sairastunut. Poika kävi syksystä kaksi kertaa testattavana ja rouva marraskuussa kerran, eivät yllättäneet positiivisesti..
Olen käyttäytynyt melkein niinkuin ennenkin. Maskia en ole pitänyt kuin toimintapaikallani kotihoidossa. Kiertänyt kirpputoreja ympäri etelä suomen, jos mahdollista pitänyt vielä normaalia enemmän välimatkaa ihmisiin. Koronavilkun olen ladannut puhelimeeni. Oikeastaan korona ei ole juuri arkeeni vaikuttanut, mitä nyt eukko on pyörinyt jaloissa etätöissä kokoajan :lol: . Olen ollut ilmeisen onnekas. Ja sitten kopkop, koputetaan puuta, koska kaikkihan voi kääntyä päälaelleen yhdessä silmän räpäyksessä ja kuviteltu onni voi kadota taivaan tuuliin :? .
Eiköhän se korona kesään mennessä ole jo voiton puolella, jos vain rokotteita saadaan tarpeeksi. Viime kevään rajoitustoimet olivat riittävät, kohta puoliin nähdään oliko tämän kevään rajoitustoimet riittävät. Kaikkia ei voi miellyttää mutta mielestäni viihdetaiteilijoita ja ym. koronan kurittamia olisi voinut valtion taholta avustaa pikkuisen enemmän. liian moni on menettänyt yrityksensä ja toimeentulonsa ilman omaa syytään. Esim. koroton laina jota olisi voinut nostaa tarpeen mukaan.. no niin ja se politiikasta :oops:

Ensi kesää ootellessa ja viimekesäisiä vaskatessa..

matson1
Viestit: 274
Liittynyt: 14 Syys 2017, 15:11

Re: Kesä tulee Koronan jälkeen

Viesti Kirjoittaja matson1 » 20 Maalis 2021, 17:59

Kyllähän tuo korona homma näyttää vain huonompaan suuntaan menevän. Toivotaan kuitenkin että se kääntyisi parempaan päin, itse ainakin käytän maskia joka paikassa, näin omalta osaltain koitan kantaa korteni kekoon. Toivossa on hyvä elää, mutta silti huonolta näyttää tuo kun noita ilmaantumis lukuja katsoo, ne vain kasvavat joka päivä.
Hyvää on ollut kuitenkin huomata ainakin täällä kainuussa, että lähes tulkoon kaikki hoksaavat noita maskeja käyttää, tosin muutama poikkeuskin on.
Jos kaikki hoksaisivat käyttää maskeja, niin varmaan luvut lähtisi laskuun.

smakine
Viestit: 33
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Kesä tulee Koronan jälkeen

Viesti Kirjoittaja smakine » 21 Maalis 2021, 00:39

Maskista saattaisi olla jotain hyötyä jos ihmiset käyttäisivät sitä oikein. Yhden maskin suojausteho on noin 45 minuuttia, maskiosaan ei saa koskea käsin. Maski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta ja vähentää sen leviämistä noin 15%-25% maskityypistä riippuen. Ongelmia aiheuttavat ne idiootit jotka kuvittelevat että pienet oireet eivät haittaa ja menevät silti töihin tai yleensäkin ihmisten ilmoille kuka mistäkin syystä. Pitivät maskia päässä tai eivät, nämä tapaukset levittävät tautia ympäriinsä. Suurin osa koronatartunnoista tapahtuu silti työpaikoilla, baareissa tai perhepiirissä ihmisiltä jotka ovat saaneet tartuntansa edellä mainituilta idiooteilta.

Ainoa keino leviämisen rajoittamiseksi on täys sulku ja siihen pystytä koska se olisi taloudellinen katastrofi. Väitin vuosi sitten että suomen koronatoimenpiteet ovat olleet riittävät ja väitän niin edelleen. Suomi on ollut ykkösmaita koronakuolleisuuden vähyydessä, ja tulee olemaan mikäli rokotteita saadaan tarpeeksi. Rokotteet itsessään ovat hounoja mutta mitä voi odottaa kun ne on kehitetty näin lyhyessä ajassa. Rokotus on parempi kuin olla ilman rokotetta.

Ns. Riskiryhmäläisille korona ei ole leikin asia. Se on vain mielenkiintoista että yhtä suurinta riskitekijää, antibioottikuuria ei ole mainittu missään yhteydessä :lol: . Johtuukohan siitä että antibiootit ovat edelleen yksi suurimmista tulonlähteistä lääketehtaille jotka yhtälailla ovat kehittäneet rokotteet koronaa vastaan..

Mutta joo, foliohatut päähän ja maskit naamaan, terveellä järjellä tästäkin taudista selvitään. Maailmanlaajuisesti ollaan jo voiton puolella, suomessa tullaan vähän perässä, mutta meillä on joka tapauksessa suhteessa melko vähän kuolleita.

No ens kesänä montun reunalla tavataan jos ennen juhannusta palsille satutte. Jos ei montun pohja kutsu ennen sitä :|

HannuF
Viestit: 168
Liittynyt: 31 Elo 2017, 19:23
Paikkakunta: Heby Ruotsi

Re: Kesä tulee Koronan jälkeen

Viesti Kirjoittaja HannuF » 23 Kesä 2021, 18:01

Merkillisen hiljaista foorumissa näin kauden alussa.
Luulisi olleen paljon kysyttävää/kerrottavaa.
Kultaista kesää kaikille.
Ruotsinsuomalainen kullankaivaja Lemmenjoen Kaarreojalla.

smakine
Viestit: 33
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Kesä tulee Koronan jälkeen

Viesti Kirjoittaja smakine » 28 Kesä 2021, 23:46

Hiljaista on, korona on melkein voitettu, muutamia jalkapalloturisteja lukuunottamatta. Toisaalta jos elämän tärkeysjärjestys on luokkaa 1. jalkapallo 2. viina 3. kaikki muu, niin mitä muuta voi oikeastaan odottaa :lol: . Koronalta olen välttynyt edelleen, kop kop, rokotusta en ole ottanut.

Palsille ei jaksanut ajella joten rönkköä tongittiin, kultaa löytyi totutun huonosti mutta meininki ja muu porukka paikalla oli suorastaan loistavaa!

Juhannuspäivä oli mitä optimaalisin ajopäivä takaisin, ensimmäinen liikkuva rekka bongattiin tampereella. Muutenkin liikenne oli hyvinkin kohtuullista.

Mitäpä tässä muutakaan kuin rikasteita vaskamaan pikkuhiljaa ja ensi kesää ootellessa..

Kimallusta ränneihin porukalle!

smakine
Viestit: 33
Liittynyt: 18 Marras 2017, 18:52

Re: Kesä tulee Koronan jälkeen

Viesti Kirjoittaja smakine » 27 Tammi 2022, 21:59

Dodii! Nyt on sitten korona päällänsä. Eilen iski tauti ja illasta tein testin ja yllätin positiivisesti. Joulukuussa kävin sitten vihdoin ottamassa piikin minäkin eli yksi rokotus on tullut otettua, tiistaina olisi saanut toisen mutta jäi nyt sattuneesta syystä väliin..
Taitaa olla Omikron lopulta se virusmuunnos joka normalisoi koronan. Tartunnat ovat lähteneet lapasesta mutta onneksi muunnos ei ole niin tappava kuin aikaisemmat.
Ensi kesää odotellessa aloin tuossa vaskailemaan viime kesän rännittelyjä. Kovin on väritöntä vaskoolin pohjalla :lol: mutta toisaalta ämpärin pohjalla ne kullat on tai sitten ei.. Moni toki lykkäisi tuon määrän tavaraa yhteen isoon vaskoolilliseen mutta mä vaan hiljaa hipsuttelen jokaisen mikroskooppisenkin hippusen talteen..

Vastaa Viestiin