Uusi työkalu kullanhuuhdonnan vuosiraporttien toimittamiseen

Kaivosviranomainen Tukes on julkaissut mm. kullanhuuhdontaraporttien toimittamiseen uuden työkalun, Geotietovirran (GTV).

Geotietovirta-palvelun avulla luovutetaan ja hallinnoidaan keskitetysti kaivoslaissa säädettyjä vuosi- ja loppuraportointeja, siis myös kullanhuuhdontaraportteja.

Palveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisella, varattujen asiointivaltuutuksien kautta. Käytännössä tämä tarkoittaa pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautumista. Suomi.fi-palvelussa yhtiö tai yhteisö voi valtuuttaa henkilän toimimaan yhtiön tai yhteisön puolesta. Valitettavasti tämä palvelu ei ole vielä mahdollista ulkomaalaisten toimijoiden osalta.

Valikoitujen aktiivikullankaivajien koeponnistama palvelu löytyy osoitteesta https://geotietovirta.tukes.fi/ ja sen käytöstä on tehty kullanhuuhdonnan raportointia koskien opastusvideo. Opastusvideon on Tukesin kaivosylitarkastaja Pasi Molkoselän vinkistä tehnyt selkeällä suomenkielellä lemmenjokis-lähtöinen kullankaivaja Samuli Jomppanen ja se on julkaistu Samulin Jomsatube-kanavalla.

Videon voi ladata osoitteessa www.youtube.com/watch?v=38_2SageDtg.

Halutessaan jo perinteisellä raportointilomakkeella raporttinsa toimittaneet kullankaivajat voivat käydä jättämässä vuoden 2020 kaivuraporttinsa myös tämän Geotietovirran kautta.

Muistakaa toimittaa vuosiraportit maaliskuun loppuun mennessä!

24.3.2021|